Rektorát VUT v Brně | Reframed

Lokalita: Brno, Česká republika

Cyklus: Reframed
Technika: akryl, plátno, dřevo

Rok: 2011
Realizace: 
Petr Dub
Interiér: kancelářský prostor
Architekti: Antonín Tebich & Rudolf Bauer (1899–1903), Zdeňka Vydrová (2011)

„Antonínská” je dobrým příkladem nejjednoduššího geometrického cvičení realizovaného v rámci projektu. Barevná skladba použitých prvků rozvíjí minimalistický charakter čerstvě zrekonstruované kanceláře a zasedací místnosti novobarokní budovy rektorátu VUT v Brně. Cílem instalace byla v tomto případě snaha o radikální zásah do světlé dispozice interiéru za využití minimálních prostředků, ale současně i narušení dominanty jeho nadstandardní výšky. Souběžné vertikály vytvořily v rámci instalace důležitý centrální a dělící bod v obvodové linii místnosti a částečně odstranily disproporci ve vnímání celého prostoru.